ДКС3795 Max Yield Високий потенціал врожайності ФАО 250, Придатний до вирощування у різних умовах, Високий потенціал урожаю, Міцне стебло

Рекомендації

Зона вирощування: усі зони


Рівень мінерального живлення: середній і високий


Обробіток ґрунту: традиційний, мінімальний та No-tillage


Придатний для вирощування в монокультурі


Температура ґрунту в період сівби: від 8 °С


Придатний для тривалого перестоювання


Можливе використання на силос

ФАО
250
Група стиглості
середньорання
Тип зерна
зубовидний
Середня урожайність зерна по Україні
111.95

Стебло, листя і корінь

- висота – 210–250 см
- ремонтантного типу

Качан

- висота кріплення – 90–100 см
- кількість рядів у качані – 12–16
- кількість зерен у ряду – 35–42
- кількість зерен у качані – 460–570

Зерно

- маса 1000 зерен –  320–440 г
- морквяний колір
- зерно зубовидного типу

Початкова енергія росту: 8.0
Холодостійкість: 8.0
Посухостійкість: 8.0
Стійкість до пухирчастої сажки: 8.0
Стійкість до фузаріозу (стебла/качани): 9.0
Стійкість до кореневого та стеблового вилягання: 9.0
Стійкість до стеблового вилягання після пошкодження метеликом: null
Стабільність та пластичність: 8.5


Вологовіддача: добра
Густота до збирання в умовах достатнього зволоження:
70000-80000
Вміст крохмалю (високий -понад 72%): --
Густота до збирання в посушливих умовах:
50000-60000
Використання на виробництво біоетанолу та біогазу: так
густота до збирання в умовах нестійкого зволоження:
60000-70000
Використання на силос: так
Відгук Господарства

Сивогорло Олександр,
Заступник директора, ФГ «Тетяна 2011»
Київська обл., Згурівський р-н

До ДКС 3795 придивлялися декілька років, тестуючи його при різних умовах живлення, вибору попередника, придатності до мінімального обробітку грунту, та оптимальної густоти для кожного конкретного поля. В 2020 році даний гібрид проявив себе найкраще серед інших гібридів з позиції пластичності та адаптивної стійкості до абіотичних факторів середовища. В результаті ДКС 3795 реалізував свій потенціал на рівні 97ц/га при вологості 16,4%, що на 20ц/га вище, ніж середня врожайність по господарству цього року. Такий результат був досягнутий завдяки господарсько-біологічним властивостям гібриду, а саме: холодостійкості, придатності до мінімального обробітку грунту, жаро-, та посухостійкості. Остання властивість дала можливість отримати крупне, виповнене зерно, яке за своїми параметрам підходило для виробництва крупи