Цінність ріпаку як культури-стабілізатора
22 лист 2018Можливості, які надає ця культура, відчутно переважають пов'язані з нею труднощі вирощування.
Окрім надання великих можливостей для рентабельного виробництва і низки більш широких переваг для фермерських господарств, цінність озимого ріпаку як культури-стабілізатора в сівозміні зернових культур неможливо переоцінити. Озима пшениця після ріпаку зазвичай дає врожай майже на 10% більший, аніж тоді, коли їй передує інший злак, і потребує майже на 10% менших інвестицій, забезпечуючи додатково до 25% валового прибутку.
Як перерва між зерновими культурами добре оброблюваний озимий ріпак ефективно руйнує природний цикл хвороб, що передаються через ґрунт, таких як випрівання, ріжки та фузаріоз. А також блокує перенесення хвороб листя і стебел у самосійних злаках та альтернативних злакових бур'янах.
Він також може бути корисним для зниження шкоди від комах-шкідників, які вижили в ґрунті або в рослинних рештках. На додачу до руйнування циклів інфікування і зараження незлакова фізіологія ріпаку дає змогу використовувати зовсім інший арсенал гербіцидів, зокрема, для боротьби з проблемними бур'янами.
Боротьба із втратою рослин під час зими - ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
Зниження впливу шкідників - ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
Управління прибутком та урожаєм - ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
Боротьба з проблемними бур'янами та падалицею - ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ
Управління вмістом вологи під час посіву - ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ